Menkkahaasteen voittajat on valittu – onnea HAC Elegants, SB Vantaan B/C-tytöt ja Pieksän Kuutit!

Keväällä alkaneen Menkkahaaste-kampanjan voittajat vuodelle 2018 on valittu. Aktiivisimmin menkkatabua lähtivät murtamaan helsinkiläinen cheertanssijoukkue HAC Elegants, vantaalainen salibandyjoukkue SB Vantaan B/C-tytöt sekä pieksämäkeläinen Pieksän Kuuttien yksilöuimareista koostuva treeniryhmä. Jokainen voittajatiimi saa 1000 euron rahapalkinnon.

Menkkahaaste-kampanjaan osallistui 50 urheilujoukkuetta ympäri Suomen. Kampanjan tavoitteena on lisätä avointa keskustelua kuukautisista ja niiden vaikutuksista treenaamiseen. Kampanjaan osallistui joukkueita 15 eri urheilulajista koripallosta muodostelmaluisteluun ja kansantanssista triathloniin. Haaste alkoi keväällä ja vuoden 2018 voittajat valittiin marraskuun lopulla.

Menkkahaaste-kampanjan voittajiksi valikoitui kolme aktiivisimmin menkkatabua murtanutta tiimiä. Voittajatiimit ovat tuoneet kampanjaa ja kuukautisteemaa aktiivisesti ja luovasti esiin omissa sosiaalisen median kanavissaan sekä edistäneet avointa keskustelua kuukautisista. Tiimit ovat esimerkiksi jakaneet ohjeita ja vinkkejä rennompaan kuukautiskeskusteluun ja käyttäneet runsaasti aikaa erilaisten menkkapositiivisten videoiden tekoon.

”Kun itse aloittelin uraani, ei kuukautisista juuri puhuttu. Nyt näkyville on saatu monta upeaa esimerkkiä siitä, että menkoista saa ja pitää puhua myös urheilumaailmassa. Uskon, että avoimuus tukee suomalaisesta valmennus- ja urheilukulttuuria ja auttaa nostamaan lisää huippuja kansainvälisille areenoille!” sanoo olympiauimari Jenna Laukkanen.

”Oli mahtavaa nähdä, että niin moni joukkue liittyi mukaan isolta ikähaarukalta. Tiimit ovat pistäneet hyvää eforttia tärkeään asiaan! Olemme jo askeleen lähempänä menkkatabun murtamista. Tästä iso kiitos kuuluu kaikille osallistuneille!” sanoo koko joukkueen puolesta HBA:n kapteeni Elina Arike.

Laukkasen ja koripallojoukkue HBA:n lisäksi Menkkahaasteen lähettiläinä toimivat koripallovalmentajat Pekka Salminen ja Lea Hakala.

Menkkahaaste-kampanja jatkuu vuonna 2019.

Menkkahaasteen voittajat 2018:

Elegants, Helsinki Athletics Cheerleaders, cheerdance
Pieksän kuutit, uinti
B/C tytöt, SB Vantaa, salibandy