Tietoa Menkkahaasteesta

Tältä sivulta löydät tietoa Menkkahaasteesta
ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Mikä Menkkahaaste on?

Menkkahaaste on kampanja, jonka tavoitteena on lisätä avointa keskustelua kuukautisista ja niiden vaikutuksista treenaamiseen. Menkkahaasteeseen voivat osallistua joukkueet ja treeniryhmät. Menkkatabua aktiivisimmin murtanut tiimi palkitaan kauden voittajana ja 1000 euron rahapalkinnolla. Kauden voittajaksi valitaan yksi tiimi.

Ohjeet osallistumiseen:

1. Ilmoita joukkueesi tai treeniryhmäsi mukaan Menkkahaasteeseen.

2. Lataa materiaalit, joiden avulla voitte aloittaa menkkatabun murtamisen yhdessä.

3. Lataa haasteen tunnukset verkkosivuillenne ja sosiaaliseen mediaan kertoaksenne, että olette mukana.

4. Haastakaa muut joukkueet mukaan pelikentillä tai sosiaalisessa mediassa käyttämällä #menkkahaaste-tunnistetta!

Ensimmäiset 50 Menkkahaasteeseen kullekin kaudelle ilmoittautunutta joukkuetta tai treeniryhmää saavat 40 euron arvoisen tuotepaketin. Kevään 2019 kampanja-aika on nyt päättynyt, ja kevätkauden voittaja palkitaan touko-kesäkuun 2019 aikana. Voit ilmoittautua mukaan milloin tahansa, mutta viimeistään 27.10.2019. Menkkahaasteen syyskauden voittaja palkitaan syksyllä 2019.

Menkkahaasteen kauden voittaja sitoutuu haastamaan viisi joukkuetta mukaan sosiaalisen median kanavissa, ottamaan joukkuekuvan sekä kuvaamaan 1-3 lyhyttä videota, joita Libresse ja Menkkahaaste käyttävät sosiaalisen median kanavissaan.

Ketkä voivat osallistua Menkkahaasteeseen?

Menkkahaasteeseen ja 1000 euron palkintorahan tavoitteluun voivat osallistua:

  1. Urheiluseuraan kuuluva joukkue, jolla on oma valmentaja TAI
  2. Treeniryhmä eli urheiluseuraan kuuluva ryhmä, johon kuuluu yksilöurheilijoita ja valmentaja. Myös yksittäiset urheilijat valmentajineen voivat osallistua haasteeseen.

Kaikkien urheilulajien edustajat ovat tervetulleita mukaan haasteeseen!

Miksi on tärkeää puhua kuukautisista ja treenaamisesta?

Kuukautisista puhutaan urheilun ja treenaamisen yhteydessä liian vähän, vaikka ne ovat naisille osa arkipäivää. On tärkeää, että urheilijat voivat puhua kuukautisista avoimesti sekä keskenään että valmentajan kanssa. Menkkahaaste-kampanjan tavoitteena on, että valmentajat ja urheilijat pystyisivät puhumaan kuukautisista samaan tapaan kuin muistakin harjoitteluun ja kilpailuihin vaikuttavista asioista, kuten vammoista tai päänsärystä. Kuukautisista tulisi puhua avoimesti myös siksi, että ymmärtäisimme paremmin, mikä vaikutus niillä voi olla mielialaan, kehoon ja näin myös treenaamiseen.

Tutkimuksen mukaan* yli puolet suomalaisista tytöistä ja naisista kokee menkkojen ja treenaamisen yhdistämisen tuottavan joskus haasteita.

* YouGov toteutti tutkimuksen maalis-huhtikuussa 2016. Tutkimukseen haastateltiin 515 suomalaisnaista, joilla on säännölliset kuukautiset. Vastaajat olivat 18–45-vuotiaita.

Miten kuukautisista kannattaisi keskustella?

Menkkahaaste.fi-sivuilta löydät materiaalia, joka on suunniteltu valmentajien ja urheilijoiden käyttöön. Voitte esimerkiksi rakentaa omat ohjeet, joita noudattamalla pystytte yhdessä huomioimaan kuukautiset treeneissä ja kisareissuilla paremmin! Lisäksi sivuilta löytyy kuukautisia koskeva pikaopas sekä videoita kuukautisiin ja treenamiseen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kuka Menkkahaasteesta vastaa?

Menkkahaaste-kampanjan järjestää Oy Essity Finland Ab. Kampanja on toteutettu myös Ruotsissa ja Norjassa.

Kysyttävää? Ota yhteyttä sähköpostitse libresse.kysymykset@essity.com